372 views

Sov dig smuk: fokus på skønhedssøvnen

Der er en god grund til, at det hedder ’skønhedssøvn’. Dit søvnmønster har nemlig stor indvirkning på din fysiske fremtoning. Men det handler ikke bare om at få nok søvn – det handler om den rigtige mængde søvn! Læs med her og bliv klogere på skønhedssøvnens indvirkning på dit udseende…

Skønhedssøvn er ikke en myte
På det anerkendte Karolinska Instituttet i Stockholm har et forskerhold foretaget en række forsøg med søvn. Holdet nåede frem til, at de forsøgspersoner, der havde manglet søvn i en længere periode, i langt højere grad fremstod usunde og uattraktive i forhold til de forsøgspersoner, der havde fået den rette mængde søvn.

Men hvad er ’den rette mængde søvn’ så lige for en størrelse? Jo, det er såmænd mellem syv og otte timer for langt de fleste kvinder. Mindre søvn end det får de små blodkar i øjenomgivelserne til at udvide sig, og det skaber det blålige udtryk, vi bedst kender som ’mørke rander’. Yderligere bidrager det til en øget produktion af stresshormoner, hvilket oftest vil komme til udtryk som en bleg hud og et træt udtryk. Men du skal heller ikke bare sove igennem og nappe 10 timer i streg! Mere end syv-otte timers søvn kan nemlig gøre dig hævet i ansigtet, især omkring øjnene. ’Overforbrug’ af søvn gør dig desuden sløv og døsig, du føler dig med andre ord ikke udhvilet, når du står op.
Huden er dog et taknemmeligt bekendtskab på den måde, at den heler hurtigt. Eksperimentér med at få fulde syv til otte timers søvn hver nat i en uges tid og se, om ikke du kan se forskel på din hud, dine øjne og dit generelle udtryk i ansigtet?

Det handler om søvn - og den rette mængde af den! Måske du bør investere i en sovemaske, som denne?

Det handler om søvn – og den rette mængde af den! Måske du bør investere i en sovemaske, som denne?

Den rette mængde søvn betaler sig
Udover styr på blodkarrene og de hævede øjne ligger der også andre fordele i at behandle søvn som en vigtig skønhedsrutine.
Arbejder du på at smide et par kilo, eller kæmper du bravt for at koldskålen ikke skal sætte sig for godt fast, er det værd at sørge for skønhedssøvnen. Søvnmangel kan nemlig nedsætte mængden af deptin, der er det stof, der får dig til at føle mæthed. Samtidig øger det mængden af ghrelin, der vækker appetitten!
Ikke overraskende kan mangel på søvn også have konsekvenser for helbredet: Søvnmangel kan fremprovokere et højt niveau af proteinet cytokin, hvilket kan have en sløvende effekt på kroppens evne til at hele og komme sig over eksempelvis en ondsindet sommerforkølelse.

Så lad være med at sidde oppe hele natten, hvis ikke du i morgen har tid til at stå tilsvarende senere op. Et godt og stabilt søvnmønster gør underværker for både udseende og velvære!

 

♥ Følg thecopenhagentraveler.com på Facebook eller tilmeld dig nyhedsbrevet – så er du altid opdateret om konkurrencer og nyheder ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *