422 views

Hvad gør dig glad? De 10 bud for opnå (mere) lykke i dit liv!

 

Forleden dag kom jeg til at tænke over begrebet lykke, da jeg havde en samtale med en bekendt om dét at være glad her og nu – uden at ønske sig væk til alle mulige andre steder. Det kan være en svær disciplin at mestre; dét at være helt og holdent tilfreds i nuet, men jeg øver mig hver dag.

Irritation og negative tanker kan som bekendt udspringe af alt muligt. Fra bilkøer og sure kassedamer til overdreven selvkritik og minus på kontoen – og det fylder desværre (alt) for meget i hverdagen. Glem alt om lykkementorer og carpe diem, hvis ikke du selv er 100 % determineret på at blive et mere positivt menneske og se muligheder istedet for begrænsninger, for den kyniske sandhed er, at det hele starter med dén måde vi selv anskuer verden på. Ikke just en news-breaker, men alt for ofte har jeg taget mig selv i, at tænke, at jeg gerne vil anskue mange ting lidt lysere – og så glemme det 2 minutter efter! For jo, jeg er i besiddelse af et rimeligt positivt sind, men jeg har også lovet mig selv hele tiden at blive bedre; at sætte lidt mere pris på de gode ting i livet – både dem der kommer løbende og dem man har.

Gør præcis dét der gør dig glad i dag. Og i morgen. Og dagen efter. Og læg mærke til de små glæder. Jeg elsker, at have god tid om morgenen, at slendre i solskinsvejr, at nyde en god kop kaffe, at falde i snak med mennesker jeg ikke kender, at ham jeg elsker er den første jeg ser når jeg vågner om morgenen og at dagdrømme om alt og ingenting. Og jeg er taknemmelig over at have friheden til at kunne gøre det.

Hvad gør dig glad?
I følge lykkebureauet.dk (som i øvrigt arrangerer kurser og foredrag om lykke) har du gode chancer for at blive lykkeligere hvis du følger disse råd:

  • Kontakt en ven, du ikke har talt med et stykke tid og arranger et møde. Find din kalender frem og ring eller mail rundt til dine venner og lav aftaler for den næste måned. Indfør nogle nye traditioner som indebærer, at du jævnligt ser dine venner.
  • Hav hver uge en times uafbrudt samtale med din partner eller en god ven. Plot det ind i din kalender til at begynde med. Når du har gjort det et stykke tid bliver det mere og mere spontant, og din kalender behøver ikke længere minde dig om dem.
  • Oprems hver aften mindst fem ting, du er glad for i livet eller fra den dag der er gået. Køb dig en lille notesbog og skriv dagens fem mest positive oplevelser ned – hver dag. Det kan være noget, nogen har sagt til dig. Måske har en person holdt døren for dig eller ladet dig komme forrest i køen.
  • Gør noget godt for andre mindst en gang om dagen. Bliv besøgsven. Giv penge til en hjemløs.
  • Smil og/eller sig hej til en fremmed hver dag.
  • Grin godt igennem mindst en gang om dagen. Få dig en samling af dine yndlingsfilm, som du ved får dig til at grine. Kontakt de af dine venner eller nære, som du ved kan få dig til at grine.
  • Giv dig selv en oplevelse, du kan nyde og trække lidt ud mindst en gang om dagen. Gå i haven. Sid på en bænk og se på folk, der går forbi. Cykel en tur ned til havnen.
  • Dyrk en halv times motion tre gange om ugen. Find frem til din yndlingsmotion. Vil du sidde på en kondicykel, mens du ser en sjov film? Vil du lave sækkeløb med ungerne? Vil du cykle tandem med din ægtefælle eller gå stavgang med din ven, mens I ordner verdenssituationen?
  • Plant noget – og se det gro. Få dig et lille stykke jord eller gå ud og køb nogle store urtepotter og stil dem i din vindueskarm. Så noget persille eller frøet fra din yndlingsblomst. Eller plant en avokadosten i noget jord. Det er meget livsbekræftende at se noget vokse.
  • Skær dit tv-forbrug ned til det halve. Vær meget selektiv med hensyn til, hvad du ser. Vælg de programmer, du absolut må se, og drop resten. Undgå at zappe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *