508 views

Ferie på den franske riviera # 1: Nice

Sidste sommer havde jeg mulighed for at besøge tre fantastiske byer i det Sydfranske, nemlig Nice, Tourettes-sur- Loup og Sainte Maxime (med en lille sejltur til Saint Tropez). Jeg drømmer mig ofte tilbage dertil, og derfor kan du i løbet af de næste 3 uger få tips, inspiration og gåde råd til en ferie i det sydfranske, som favner alt fra vaskeægte badeferier til forlængede weekender i én af de lækre byer. Vi lægger ud med Nice…

Nice
The grand old lady indenfor sydfranske kystbyer kender de fleste nok. Nice har Frankrigs næsthøjeste antal af hotelsenge og tager man dertil i den varmeste måned, juli, får man da også fornemmelsen af, at byen ikke kan rumme flere ferieglade turister. Nice er Frankrigs femtestørste by og selvsagt én af Frankrigs mest besøgte byer, kun overgået af Paris – netop på grund af det skønne klima og beliggenheden lige ud til det azurblå middelhav.

Byen og promenaden
Det spektakulære ved Nice er, at den rummer det hele. Byen har en perfekt blanding af shopping og typisk fransk feriestemning, hvor det stadig er muligt at finde hengemte, autentiske caféer, som byder på en croissant og den obligatoriske café au lait. Shoppingmulighederne er gode, og især på den brede boulevard, som løber fra Place Garibaldi, finder man et væld af både high fashion, unika og mærkevarebutikker. Ud fra den store shoppinggade kan man lave en afstikker til én af sidegaderne, der snørkler sig ned i retning af stranden. På disse sidegader ligger luksus secondhand butikkerne og flere af de store mærker gør også sin entré her. Men husk et kort over byen, hvis du ikke ustandseligt vil spørge om vej eller er udstyret med en GPS, for gaderne kan være svære at finde igen!

Nice at night!

Nice at night!

Når trangen til butikskiggeri har lagt sig og et andet behov melder sig, nemlig afslapning eller frokost, så er det en god idé at bevæge sig mod strandpromenaden, hvor der findes utallige muligheder for en let frokost eller god kop kaffe. Turisterne gør også sin entré her, men det er blot en fordel i forhold til både pris og kvalitet. Man finder bl.a. den lækreste salatbar i nærheden af Place Massena, hvor man nemt og hurtigt kan sammensætte en lækker salat af friske råvarer, som bliver tilberedt og blandet i en stor skål. Det kan være ret fristende med sådan en frokost, når heden føles overvældende og man gerne vil have noget for pengene.

Efter en velfortjent pause bør man besøge selve strandpromenaden, som strækker sig flere kilometer og både byder på førnævnte restauranter samt hoteller og barer. I retningen mod den gamle havn finder man slottet, som forkæler de besøgende med en panorama-udsigt over kyst og by, som kun de færreste kan drømme om. Det er bestemt et besøg værd efter en lækker middag med udsigt over middelhavet.

Den gamle havn i Nice
Det hyggeligste område i Nice! En helt fantastisk lille havn, hvor lystsejlerne udlever deres drøm og besøgende kan beundre de smukke yachtes og sejlbåde, som især i sommerhalvåret dominerer området. Stemningen henleder tankerne til gamle Hollywood film, Brigitte Bardot og kølig champagne, som aldrig hører op, og dette er netop charmen for byen, som dog stadig byder på uprætentiøs havnestemning og fiskebåde, som har deres storhedstid i løbet af de tidlige morgentimer.
På Quai Papacino ligger de lækre restauranter, som serverer alt fra Salad Nicoise til store bøffer og frisk seafood. Alle har de en fantastisk beliggenhed og kappes om udbuddet af kølig hvidvin, lette snacks og overdådige middage. Og måske kan man spotte en kendt på én af de store yachtes, der glimter som perler på en snor i aftenlyset.

Følg med i næste uge, hvor turen går til den rolige, men billedskønne middelalderlandsby, Tourettes-sur- Loup, som befinder sig i det charmerende bjerglandskab ca. 14 km fra Nice.

Af Julie Hovald Nørgaard

 

♥ Følg thecopenhagentraveler.com på Facebook eller tilmeld dig nyhedsbrevet – så er du altid opdateret om konkurrencer og nyheder ♥

 

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *